EN / SV /
My profile

Förbered dig

Hälsa & Säkehet

Fjällräven Classic Sverige äger rum i vildmarken. Här finns inga vägar och i stort sett ingen mottagning för telefonen, och vädret kan ändras snabbt. Men du är inte ensam.

Förutom att du har andra vandrare omkring dig som kan hjälpa till, är alla våra checkpoints bemannade med sjukvårdsvolontärer. Om du har några medicinska problem under vandringen, kontakta checkpointpersonalen. De kan hjälpa dig med det mesta vad gäller hälsoproblem.

Skulle du bli skadad eller allvarligt sjuk så går det att evakuera med helikopter. Vi förbehåller oss rätten att ta betalt för en sådan evakuering enligt den rådande prislistan (1 500-5 000 kr/person). För att minimera helikoptertrafik i området, eller om vädret är dåligt, kan det hända att evakuering av icke akuta fall kan dröja ett par dagar.

När det gäller försäkringsfrågor, observera att endast akuta medicinska fall dokumenteras av oss. För övriga undersökningar, intyg och försäkringsärenden hänvisar vi till ordinarie sjukvård på hemorten.

Fjällräven och våra partners är inte ansvariga för vad du gör, så om du behöver vår assistans är det upp till dig att kontakta oss eller söka egen hjälp. Generellt sker inte några organiserade eftersökningar av personer som inte kommit i mål.

Opt-out of google analytics tracking