EN / SV /
My profile

Förbered dig

Resa & boende

Fjällräven Classic Sverige-leden börjar i Nikkaluokta, men såvida du inte har bil kan det vara lite svårt att ta sig dit. Vi tar hand om logistiken när du kommit till Kiruna, som är knytpunkt för trafiken i regionen. Men till Kiruna behöver du ta dig på egen hand.

Ta tåget till Fjällräven Classic!

Varför inte låta SJ:s nattåg vara en del av din upplevelse inför Fjällräven Classic? På tåget upp kan du verkligen njuta av Sverige storslagna natur utanför fönstret och du kommer fram utvilad och redo för en vandring du sent kommer glömma. Du kommer förmodligen också träffa andra Classic-deltagare på väg upp till Kiruna. Vi rekommenderar att du bokar din resa så snart som möjligt och tänk på att anpassa din resa till Kiruna så att du minst har en dag på dig att förbereda allt, så som incheckning, mat, se över din utrustning etc.

 

 

Du kan även flyga. Flyg från Stockholm tar ungefär 1,5 timmar. För flygbokningar, ta en titt på SAS eller Norwegian Airlines.

Transfer i Kiruna

Vi ordnar transport från Kiruna flygplats och Kiruna järnvägsstation till Fjällräven Classics incheckning på Högalidskolan och vidare till starten i Nikkaluokta. Det kommer att finnas bussar som går i skytteltrafik mellan Kiruna flygplats och Högalidskolan. Meddela oss före 1 augusti när och hur du anländer till Kiruna. Från mitten av juni kommer det att finnas ett on-line-formulär som du kan fylla i. I formuläret anger du även vilken buss du tar från Kiruna till starten i Nikkaluokta.

Bilparkering

Kommer du med bil och vill ställa den i Kiruna under tiden du vandrar Fjällräven Classic Sverige finns det ett begränsat antal parkeringsplatser vid Högalidskolan. Det finns ytterligare parkering vid Matojärvi ishall som ligger ca 500 meter från baslägret.

Transfer från Abisko

Vi arrangerar transporter från Abisko till Kiruna flygplats för alla flygavgångar från och med måndag till lördag morgon. Vid förfrågan stannar även bussarna i centrala Kiruna på väg till flygplatsen. Denna transport är inte inkluderat i ditt biljettpris. Bussbiljetten Abisko-Kiruna kostar 200 kr och kan köpas vid målgången i Abisko. Observera att du måste köpa biljett minst 12 timmar före avgång.

 

Förutom dessa bussar finns ordinarie tåg och bussar. Du kan se bussarnas tidtabeller här: www.ltnbd.se och tågen här: www.sj.se Tågen från Abisko till Kiruna fortsätter hela vägen till Stockholm, och du kan även ta tåget till Göteborg och Narvik.

Boende

Under vandringen sover du förstås i tält var du vill, men före och efter vandringen finns några alternativ, några med mer bekvämlighet än andra.

 

Kiruna

Camp Ripan bredvid Högalidsskolan. Hotellrum, stugor och camping. Telefon 0980-630 00.

Scandic Hotell Ferrum. Hotellrum. Telefon 0980-39 86 00.

För fler boendealternativ i Kiruna, besök: http://www.kirunalapland.se/bo

 

Nikkaluokta

Nikkaluokta Sarri AB. Stugor och camping. Telefon 0980-550 15.

 

Abisko

Abisko Fjällstation – Hotellrum, stugor, vandrarhem och camping. Telefon 0980-402 00.

Abisko Mountain Lodge – Hotellrum och stugor. Telefon 0980-401 00.

Björkliden Fjällby – Hotellrum, stugor, vandrarhem och camping. Telefon 0980-641 00.

 

Jukkasjärvi

Ishotellet I Jukkasjärvi, drygt två mål utanför Kiruna erbjuder Classic-deltagare att bo på hotellet. Detta erbjudande innehåller också transfer till incheckning för Fjällräven Classic vid Högalidsskolan. Läs mer om erbjudandet och boka här.

Opt-out of google analytics tracking