EN / SV /
My profile

Förbered dig

Resa & boende

Fjällräven Classic Sverige-leden börjar i Nikkaluokta, men såvida du inte har bil kan det vara lite svårt att ta sig dit. Vi tar hand om logistiken när du kommit till Kiruna, som är knytpunkt för trafiken i regionen. Men till Kiruna behöver du ta dig på egen hand.

Du kan flyga eller ta tåget. Flyg från Stockholm tar ungefär 1,5 timmar. Tåg tar betydligt längre tid, men om du vill se mycket av vårt land är det ett bra alternativ. För flygbokningar, ta en titt på SAS www.sas.se, telefon 08-797 40 00, eller Norwegian Airlines www.norwegian.com, telefon +47 214 900 15. Tågbokningar: SJ www.sj.se, telefon 0771-75 75 75.

 

Vi ordnar transport från Kiruna flygplats och Kiruna järnvägsstation till vårt basläger på Högalidsskolan och vidare till starten i Nikkaluokta. Meddela oss före 5 augusti när och hur du anländer till Kiruna. På det viset kan vi se till att ha tillräckligt många bussar på rätt plats och tid för att få med alla till baslägret i Kiruna. Från mitten av juni kommer det att finnas ett on-line-formulär som du kan fylla i. I formuläret anger du även vilken buss du tar från Kiruna till starten i Nikkaluokta.

Kommer du med bil och vill ställa den i Kiruna under tiden du vandrar Fjällräven Classic Sverige finns det ett begränsat antal parkeringsplatser vid baslägret på Högalidsskolan. Det finns ytterligare parkering vid Matojärvi ishall som ligger ca 500 meter från baslägret.

Vi arrangerar transporter från Abisko till Kiruna flygplats för alla flygavgångar från och med måndag till lördag morgon. Vid förfrågan stannar även bussarna i centrala Kiruna på väg till flygplatsen. Denna transport är inte inkluderat i ditt biljettpris. Bussbiljetten Abisko-Kiruna kostar 200 kr och kan köpas vid baslägret i Kiruna eller vid målgången i Abisko. Observera att du måste köpa biljett minst 12 timmar före avgång.

 

Förutom dessa bussar finns ordinarie tåg och bussar. Du kan se bussarnas tidtabeller här: www.ltnbd.se och tågen här: www.sj.se Tågen från Abisko till Kiruna fortsätter hela vägen till Stockholm, och du kan även ta tåget till Göteborg och Narvik.

Under vandringen sover du förstås i tält var du vill, men före och efter vandringen finns några alternativ, några med mer bekvämlighet än andra.

Kiruna

Camp Ripan bredvid Högalidsskolan. Hotellrum, stugor och camping. Telefon 0980-630 00.

Scandic Hotell Ferrum. Hotellrum. Telefon 0980-39 86 00.

För fler boendealternativ i Kiruna, besök: http://www.kirunalapland.se/bo

Nikkaluokta

Nikkaluokta Sarri AB. Stugor och camping. Telefon 0980-550 15.

Abisko

Abisko Fjällstation – Hotellrum, stugor, vandrarhem och camping. Telefon 0980-402 00.

Abisko Mountain Lodge – Hotellrum och stugor. Telefon 0980-401 00.

Björkliden Fjällby – Hotellrum, stugor, vandrarhem och camping. Telefon 0980-641 00.