EN / SV /
My profile
Back

Under vandringen

Under vandringen

Det finns sex checkpoints längs vandringen i Fjällräven Classic Sverige, och de är bemannade dygnet runt. Du måste få ditt vandringspass stämplat vid alla checkpoints och fylla i din ankomsttid i gästboken. Om en nödsituation skulle uppstå och volontärerna måste lämna tältet kommer stämpeln att placeras utanför tältet så att du själv kan stämpla vandringspasset.

Du får tälta var du vill under Fjällräven Classic Sverige. Med ett viktigt undantag: inom Abisko nationalpark. De sista 15 kilometrarna går leden genom nationalparken så planera då i förväg vilken tältplats du vill nyttja. Du får endast tälta, eller göra upp en eld, på en iordningställd tältplats vid Nissanjåkk, 5 km söder om Abisko Fjällstation. Du kan också tälta vid Abiskojaurestugorna, som ligger i nationalparken, och här får du betala en tältavgift.

Vi förser dig med en avfallspåse att lägga ditt skräp i under vandringen. Det är viktigt att du använder den. Det är under inga omständigheter tillåtet att lämna skräp längs leden, vid checkpoints, fjällstugor eller vindskydd. Om du gör det blir du diskvalificerad. Vi vill hålla området naturligt och fritt från skräp. Du bär med dig påsen hela vägen till målet i Abisko.

Väg in din skräppåse vid målet i Abisko så har du chansen att vinna fina priser från Fjällräven och våra partners.

Du kan avbryta Fjällräven Classic Sverige när du vill, men eftersom detta är väglöst land måste du ändå ta dig till fots tillbaka till Nikkaluokta eller vidare till Abisko. Var god kontakta en volontär vid en checkpoint – eller, om du har täckning på telefonen – ring 073-832 41 20.

Om nöden kallar

Mänskliga fekalier är en annan femma. Detta bör inte tas med i skräppåsen. Det finns ett flertal dass vid checkpoints och fjällstugor längs leden. På flera checkpoints finns tälttoaletter med urinseparering. För att separeringen ska fungera bra ska du sitta ner, ganska långt bak på ringen. Självklart sitter du även ner på dassen som finns vid stugor och vindskydd. Om nöden kallar när du är långt ifrån ett dass: Gräv en liten grop. Uträtta dina behov. Täck över gropen med jord. Gräv ner toalettpapperet i samma grop eller ta med dig papperet. OBS! I Abisko nationalpark får du inte gräva utan täcka avföringen med stenar och ta med ditt toapapper. Uträtta aldrig dina behov i eller i närheten av vattendrag.

Check-in

Vid starten

Vid målet

Share this article:
Opt-out of google analytics tracking